Select Page

Dogue det Bordeaux er den store, røde og charmerende hund med de mange hudfolder i ansigtet. Hunden har fået sit navn, da den er opdrættet til at passe på de franske vinmarker i bordeaux distriktet. Derfor er hunden er god og intelligent vagt, men den er også god ved børn og en god familiehund. Du vil i denne artikel finde mere information, der er værd at tænke over, hvis man overvejer at anskaffe sig en Dogue det Bordeaux.

En formidabel familiehund

På trods af hundens størrelse og brutale ydre, så er Dogue de Bordeaux en rigtig god familiehund. Den opsøger kontakt, og elsker at være tæt på familiens mindre medlemmer. Den er afslappet i sin adfærd, og dens vagtindstinkter kommer positivt til udtryk, hvis man sørger for at opdrage den ordentligt. Når først hunden har knyttet bånd med sin familie, vil hunden gøre alt for at beskytte dem. Især børn vil hunden gøre alt for at beskytte.

Hvis du opdrager din Dogue de Bordeaux til at være en familiehund, så vil du opleve at den vil være meget beskyttende over for børnene. For eksempel vil du gerne sove tæt på børnenes værelser, samt den kan finde på at reagere, hvis barnet er utrygt eller utilpas. Den kan reagere ved at opsøge barnet og prøve at trøste det.

Dogue de Bordeaux som vagthund

Dogue det Bordeaux er jo opdrættet til at passe på de franske vinmarker, så den er naturligvis også godt egnet som vagthund. Hundens forhistorie med at passe på vingårde gør, at den nemt kan være alene hjemme i lang tid, uden at det påvirker hunden.

Dogue de Bordeaux er en relativt stor hund, som har en råt udtryk og som er meget stærk. Det gør, at dens udtryk alene gør den til en god vagthund. Dog er hundens barskhed relativt lille, da langt størstedelen af hundens temperament er loyalt og venligt.

Alt i alt er en Dogue de Bordeaux en kærlig hunderace, der både egner sig til vagtarbejde og familie. Hundens vagtegenskaber kommer kun positivt til udtryk, og du skal ikke forvente at få en aggressiv eller voldsom hund. Du får en hund med mange kvaliteter, men som også kan passe på huset mens du er væk. En hund, som vil beskytte dig og din familie for enhver pris. Især når det kommer til børnene. Selvom den godt ved, hvornår den skal reagere, så er det alt i alt en rolig hund.