Select Page

Familielivet er ikke altid gearet til en travl hverdag. Ofte kan det være svært at finde overskuddet til at komme ud af døren, når man først har været igennem alle de praktiske ting, der skal ordnes.

Du kender det sikkert – børnene skal hentes fra børnehaven, vuggestuen eller skolen. Der skal laves mad. Du skal tage tidligt afsted på arbejde, eller du skal tage tidligt hjem.

Det kan skabe stress i kroppen, fordi at du ikke føler, at du gør nok på arbejde, og måske føler du heller ikke, at du gør nok derhjemme og for dine børn.

Nogle gange er den bedste løsning dog at trodse sin manglende energi og komme ud af døren. For bliver hverdagen for meget derhjemme og indendøre, så mister man en masse oplevelser, der i sidste ende kan give mere energi i hverdagen for alle.

Motion skaber energi til dig og din familie

Motion er vigtigt. Det behøver ikke at være megen motion nødvendigvis, men man kan forsøge at proppe lidt ind, når der er huller. Er ens børn til den mindste side, aldersmæssigt, kan man altid forsøge at give sig selv lidt motion, når man alligevel laver nogle af de praktiske ting.

Hvis du har lidt afstand til børnenes institutioner, kan man eventuelt tænke over at cykle dertil, i stedet for at tage bilen, eller simpelthen løbe og anskaffe sig en løbejogger.

På den måde er motionen allerede i benene, når du er kommet hjem, og børnene skal jo alligevel hentes.

Kunne en hund passe ind i familielivet?

En hund giver naturlig motion. Hunden skal luftes, og det kan være en god måde at aktivere dig og dine børn.

Man skal dog huske på aldrig at skaffe et kæledyr af den ene årsag, at man gerne vil have motion.

Hunde kræver arbejde, og der skal være tid til dem. De skal luftes flere gange om dagen, og kan ikke være alene hjemme i alt for mange timer af gangen.

En hund kræver også forsikring. Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, og det kan generelt være en god ide med en sygeforsikring til hunden også. Da man stort set aldrig undgår at komme til dyrlægen.

Det kan som regel være billigst at samle sin forsikring af familie og dyr et sted, så overvej måske om det kan gøres billigere på denne måde, hvis du virkelig ønsker hund i hverdagen.