Select Page

Leder din familie efter den perfekte familiehund? Har børnene bedt om en hvalp under juletræet flere år i træk? Eller har I bare brug for en god undskyldning for at komme ud af huset? Der er mange forskellige grunde, folk har, når de beslutter de vil have en hund. Det vigtigste er at vælge den rigtige hund, så læs videre og find ud af, hvilke overvejelser man burde gøre sig, når man skal have hund. Om det så er en staffordshire bull terrier eller en puddel, så findes den perfekte hund for jeres familie.

Hvad er den perfekte familiehund?

Den perfekte familiehund kan være mange ting. Nogle familier leder efter en aktiv hund, som staffordshire bull terrieren. Og andre familier har brug for en mere inaktiv rolig hund. Skal det være en stor eller en lille hund? Skal den kunne fungere som en vagthund? Hvilken alder kan din familie håndtere – hvalpe kræver nemlig meget opmærksomhed og arbejde. Hvorimod en ældre hund ikke har brug for helt så meget fra dens ejere. Skal hunden kunne være alene hjemme, eller betyder det ikke noget for jer? Før man vælger en hund til familien, skal man overveje husholdningens behov.

Jeres behov

Hvad er din families behov og krav angående en hund? Skal det være en mere praktisk hund? Som kan bruges til jagt eller som en vagthund. Eller mere i retningen af en legesyg kæleven, man hygge med på sofaen om aften, ligesom en staffordshire bull terrier. Sid ned sammen med din familie og diskuter jeres behov, angående en familiehund. Hvad med allergier? Er det også noget din familie er nødt til at holde øje med, når I leder efter en hund til familien?

Omsorg og pasning

I er jo også nødt til at overveje hundens behov. Hunde kræver meget arbejde, lige meget alder, størrelse og race. Deres pels skal børstes og vaskes. Hvis det er en ekstra behåret hund, kan det være den skal til en professionel. Hunde skal have masser af motion, morgen, aften og eftermiddag. De kræver meget træning, så de kan blive stuerene og holde sig væk fra fremmede. Så er der jo også dyrlægebesøg og medicin, hvis hunden har brug for det. Hunde skal have omsorg og opmærksomhed, de vil gerne kæles med og leges med. Hvis din familie er fuldstændig klar på en hund, så bliver staffordshire bull terrier stærkt anbefalet som den perfekte familiehund.